maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulukuu

Hassua että on jo joulukuu, vuoden viimeinen kuukausi. Minne ne kaikki muut kuukaudet katos?Jotenki tosi haikeeta mutta samalla myös ihanaa. Tässä kuussa on joulu ja se on koko vuoden ihanin juhla mun mielestä. Joulu on niin tunnelmallinen juhla ja jokainen voi tehdä siitä juuri oman näköisen. Kaikilla on omat perinteet mutta tärkein suurimmalla osallanäyttäis olevan yhdessä olo perheen, puolison ja /tai sukulaisten kanssa. Joulussa mun mielestä on niin ihanaa just se et saa vaan olla yhdessä rakkaiden kanssa, nauttia ihanasta ruuasta ja antaa kivoja lahjoja. No on niitä lahjoja kiva saadakin mutta vielä ihanampaa on antaa niitä. Tykkään miettiä ja suunnitella lahjoja(joulu-synttäri-tupari jne) pitkin vuotta ja myös ostaa niitä sitä mukaan kun keksin/löydän sopivia juttuja. Musta on ihana kulkea yksin kaupungilla,kierrellä liikkeitä rauhassa ja ostaa juttuja sitä mukaan kun niitä löytyy.

Tämän vuoden ekat lahjat...kenenköhän ne on;)
Oon fiilistelly joulua jo viime kuusta asti askartelemalla joulukortteja, juomalla glögiä,polttamalla kynttilöitä(pelkkiä tuikkuja laskin et yli 500kappaletta jo..oho) ja leipomalla pipareita=)

Joulukortti tehdas..

Joulukortit


Oon täysin myös hurahtanu leipomiseen sekä jonkin verran ruuanlaittoon myös. Molemmista oon kyllä aina pitäny muttei oikeen ole mielikuvitus tai pinna riittäny reseptien lukemiseen tai esim taikinan kohoamisen odotteluun...Nyt oon testannu vaikka mitä=)
Melonia & ilmakuivattua kinkkua

Vohveleita...

Pahis sai nuolla nää=)

Vohveli,kermavaahto,hedelmäsalaatti ja nonparellit,njam

Tomaattikeitto

...mitäs tästä..

..alkaako näyttää joo tutulta?

Kyllä: korvapuusteja=)

Nekkuja

Mun äiti on aina tehny nekkuja jouluks joten mun mielestä ne ehdottomasti kuuluu jouluun. Sitäpaitsi ne on tosi helppo tehdä ,mutta kannattaa olla varovainen sen tulikuuman seoksen kanssa, koska se tarraa kiinni kun takiainen ja polttaa ihon vesikelloille..nimimerkillä "kokemusta on"..
...Auuuu..
Mutakakku on kans yks jota oon tehny jo muutaman kappaleen, koska se on tosi helppo,nopea ja ihan super hyvää. Mikään kevytversio se todellakaan ei ole;)
Oon tilannu Iphoneen sellasen ruotsalaisen "Kokaihop" reseptiapplikaation, mistä bongasinkin melkein kaikki nää reseptit. Se on kiva ja helppokäyttöinen applikaatio mutta tosiaan ruotsiks. Varmasti löytyy vastaavia myös suomeks...

Mudcake

Vuoden ekat piparit.Toi iso possu on mun lemppari=)

Vanilja-suklaa Woopies keksit
Huh, tulipa ruoka-aiheinen postaus=) Vois melkein erehtyä luulemaan et mä oikeesti osaan nää hommat, vaikka just vasta oon vähän opetellu leipomaan..Se on tosi terapeuttista puuhaa,suosittelen.

Eipä tässä muuta,hauskaa viikon alkua kaikille!

4 kommenttia:

  1. Väntar på inbjduan på kakkukahvit. Förresten. På FB funderade du kring kaffe och kaffekokare. Grävde inspirerad av det fram vår gamla pressopanna (och köpte en ny till kontoret). Kaffet blir super!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih jo, ni ska nog definitivt få inbjudan, men tror de blir till efter julen. Bra att du blev inspirerad o leta reda på pressopannan=) nammmm

      Poista
  2. Du milde vad du är duktig ; ))
    Det ser supergott ut!!!
    Välkommen till bloggvärlden söta du.

    Kram

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack Camilla! De va nog din man som gav mig den sista sparken i baken, för at börja blogga=)

      Poista